Je hebt je als ouder aangemeld om te helpen en je bent ingedeeld om een avond mee te lopen? Ontzettend fijn! Hieronder lees je wat er van je verwacht wordt.

Wij verzoeken je tenminste 15 minuten voor de starttijd aanwezig te zijn. Kom je met de auto, hou er rekening mee dat je niet vlakbij kunt parkeren.

Elke klas is verdeeld in een aantal groepjes kinderen. Elk groepje heeft een kleur. Per klas krijgt elke ouder een kleurkaart met daarbij de namen van de kinderen in dat kleurgroepje. Ook krijg je op de startplaats een schoolhesje van de leerkracht. Deze kun je over je kleding aantrekken. Zo ben je herkenbaar. Graag in de buurt van de schoolvlag gaan staan. De kinderen kunnen je dan makkelijk vinden en zich aanmelden.

Per klas krijgt één van de ouders de rode map met daarin de aan/afmeldlijst van de klas en de groepjeskaarten. Zodra jouw groepje compleet is, geef je dat door aan de ouder met de aan/afmeldlijst.  Zodra iedereen van de klas aangemeld is, geeft deze ouder dat door aan de meelopende leerkracht.

Op teken van de leerkracht wordt er gestart. Tijdens het lopen mogen de kinderen door elkaar heen lopen. Tenminste één ouder gaat vooraan lopen bij de vlaggendrager. De andere ouders lopen in en achteraan de stoet. Zo houden we overzicht en kunnen we de leerlingen goed begeleiden. De kinderen krijgen de opdracht om bij de start, als er iets bijzonders is, en bij de drankpost zich bij hun begeleider te melden.  Zo kunnen jullie beter op hen letten.

Taken begeleidende ouders op een rijtje:

  • Je bent op tijd op de startplaats zodat de kinderen zich kunnen aanmelden.
  • Per klas ontvangt één van de ouders, van de leerkracht, de klassenlijst (rode map) voor het aanmelden/afmelden.
  • Zodra de klas compleet is, meld je dit bij de leerkracht.
  • Tijdens het wandelen loop je of vooraan in de stoet, tussen de kinderen of juist achteraan als ‘bezemwagen’. Bij de start, bij oversteekplaatsen en bij de drinkpost let je extra goed op het groepje leerlingen dat aan jou is toegewezen.
  • Loop je vooraan in de stoet dan zorg je er voor dat de kinderen niet voorbij de vlag lopen. Ook houd je rekening met oversteekplaatsen. Eerst ‘indikken’ en dan pas oversteken zodat de stoet bij elkaar blijft!
  • Loop je achteraan de stoet dan vorm je met de andere ouders een ‘ketting’ waardoor er niemand achterop raakt. Bij de 5km zijn twee ouders van de avond4daagse commissie de ‘bezemwagen’.
  • Je zorgt er voor dat de kinderen van de klas in ‘de stoet’ blijven en dat zij zich fatsoenlijk gedragen.
  • Je zorgt er voor dat er geen afval op de grond komt.
  • Je hebt pleisters en een vuilniszak(je) bij je.
  • Je zorgt er voor dat de kinderen zich na afloop weer afmelden bij jou. Als alle kinderen uit jouw groepje zich hebben afgemeld geef je dat door aan de ouder met de klassenlijst.
  • In geval van calamiteiten beschikt de meelopende leerkracht over de telefoonnummers van ouders.
  • Zodra alle kinderen van de klas veilig huiswaarts zijn, wordt de rode map met de klassenlijst teruggegeven aan één van de meelopende leerkrachten. Vergeet dit niet! De lijst is de volgende dag weer nodig!
  • Na het lopen lever je je hesje weer in bij de leerkracht. Ook die zijn de volgende dag weer nodig.

We lopen per afstand als school bij elkaar. De belangrijkste taak van de ouders is te zorgen dat de kinderen zich gedragen en dat ze bij elkaar blijven. Je mag, nee moet, KINDEREN OP ONSPORTIEF GEDRAG AANSPREKEN! Ook spreek je ze aan als ze hun telefoon gebruiken of als ze snoep bij zich hebben. Als kinderen niet naar je luisteren of vervelend gedrag vertonen, geef dit dan door aan de meelopende leerkrachten. We verwachten van alle kinderen dat zij zich tijdens het wandelen sportief gedragen! Wat we hier mee bedoelen leest u op de pagina voor kinderen.